top of page
2020-04-05_FreePixabay_hands-3348987_192

ACTIVE EXPORT:

helpt bij het vinden van

Distributeurs en Agenten.

 

Vind de geschikte internationale zakenpartner! 

Ben je op zoek naar een internationale zakenpartner, een distributeur (importeur) of agent waarmee je de export succesvol kunt uitbouwen? Heb je daar nu geen tijd voor of mis je de ervaring? Heb je behoefte aan de input van een ervaren export manager?

Dan kun je dit uit handen geven aan ACTIVE EXPORT. Door mijn jarenlange ervaring met het opbouwen van een netwerk van distributeurs (importeurs) en handelsagenten in ruim 70 landen heb ik een gedegen en succesvolle internationale zakenpartner scan ontwikkeld. Ik zet deze export zakenpartner scan graag in om de internationale zakenpartner te vinden die jou export vergroot.

 

Mijn aanpak bestaat uit vier stappen:

  1. Samenstellen van een kernachtig profiel van je lokale handelspartner

  2. Internationale zakenpartner search

  3. Presentatie van 3 geschikte distributeurs of agenten

  4. Kiezen van jouw lokale handelspartner

 

De export zakenpartner scan van ACTIVE EXPORT kan door de RVO gesubsidieerd worden. Als jou bedrijf daarvoor in aanmerking komt verzorgt ACTIVE EXPORT de aanvraag.

1. Samenstellen van een kernachtig profiel van je lokale handelspartner​

 

Het vinden van jou succesvolle distributeur (importeur) of agent begint met weten wat jij nodig hebt. Daarom begin ik met het samenstellen van een kernachtig profiel met duidelijke criteria waaraan de lokale zakenpartner moet voldoen om voor jouw bedrijf, in jouw markt succesvol te zijn.

Vaak worden criteria als betrouwbaar en financieel gezond genoemd voor een internationale zakenpartner. In mijn visie zijn dit basiscriteria die uiteraard van belang zijn, maar nog niet garant staan voor succes in dat land.

Vanuit mijn kennis en ervaring weet ik welke criteria er werkelijk toe doen bij de selectie van een succesvolle distributeur of agent.

 

 

2. Internationale zakenpartner search

 

De tweede stap in de zoektocht naar die ene succesvolle lokale partner is een brede en zeer gedegen is de internationale zakenpartner search specifiek voor jouw bedrijf. Ik ben gedreven om alle mogelijkheden te verkennen, dit vereist breed zoeken, waarbij ik veel verder kijk dan mijn eigen netwerkcontacten. In deze stap is  cruciaal om alle mogelijke partners te vinden die passen bij jouw product of dienst, passen bij jou niche, markt en potentiële klanten. Dat vereist juist zoeken buiten je eigen netwerk.

Het doorzettingsvermogen en de scherpte die nodig is bij het zoeken naar een werkelijk geschikte lokale handelspartner, is niet voor iedereen weggelegd. Active Export is hier ervaren en gedreven in.

Het profiel voor uw lokale handelspartner is uiteraard leidend in mijn internationale zakenpartner search.

3. Presentatie van geschikte lokale partners, distributeurs of agenten

Uit de internationale zakenpartner search selecteer ik een shortlist van lokale partners. Hierbij ben ik kritisch in het toetsen van de criteria in het profiel van uw lokale handelspartner.

Daarnaast neem persoonlijk contact op met deze potentiële partners voor een extra check en aanvullende informatie.

De door ACTIVE EXPORT gepresenteerde lokale handelspartners, hebben de potentie om succesvol te zijn in hun land, in jouw niche, jouw markt met jouw product of dienst. Elke potentiële partner is voorzien van een duidelijke beoordeling en aanvullend advies.

4. Keuze van jouw lokale handelspartner

Om tot een definitieve keuze van jouw internationale zakenpartner te komen, raad ACTIVE EXPORT je aan om de potentiële distributeur ter plaatse te bezoeken. Hierdoor krijg je meer gevoel bij het bedrijf en of er genoeg persoonlijke klik is voor de samenwerking. Daarnaast kun je de profielcriteria nog verder toetsen.

ACTIVE EXPORT kan je in deze fase ondersteunen bij de voorbereiding van elk bezoek, met de evaluatie na afloop en met het nemen van de definitieve beslissing.

Indien gewenst kan ACTIVE EXPORT ook meegaan met je bezoek, of eventueel het bezoek ter plaatse voor je doen.

Geïnteresseerd in een buitenlandse zakenpartner scan door ACTIVE EXPORT?

Neem contact op voor een verkennend gesprek. Dan kijk ik meteen of er subsidie mogelijk is.

Is jouw bedrijf klaar voor export?

Om succesvol te zijn in export is naast een goede distributeur of agent meer nodig. Via het SIB (Starters International Business) programma van de overheid kan ik je kosteloos helpen om een succesvolle export aanpak op te zetten. Het samenstellen van het profiel van de lokale partner is daar een onderdeel van. Kijk op mijn SIB coach…

 

Voor het zoeken van een export distributeur of agent is er de SIB Voucher Marktentree die de kosten van de internationale zakenpartner scan voor 50% subsidieert. Neem contact op of  kijk op de site van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) voor meer informatie.

ACTIVE EXPORT staat voor een no-nonsense aanpak, resultaatgericht en pragmatisch.

Het uitbreiden van je internationale distributeurs en agenten netwerk levert duurzame groei. Laat mij u hierbij helpen met mijn internationale zaken partner scan.

 

Graag bespreek ik met u uw internationale kansen.

 

Export advies en export ondersteuning door Han van Schaijk
Han van Schaijk

Er zijn veel MKB bedrijven die nog te weinig gebruikmaken van hun export mogelijkheden. Het is mijn passie om die bedrijven te ondersteunen met groeigericht advies en door het delen van mijn ervaring.

Mijn doelgerichte aanpak zorgt voor snel resultaat.

bottom of page