top of page
exportadvies en export ondersteuning voor technisch MKB door ervaren export manager

Met ACTIVE EXPORT wil ik met mijn ervaring uw export succesvoller maken.

 

About Active Export 

 

Met veel plezier heb ik jarenlang export gerealiseerd, voor verschillende bedrijven en naar ruim 70 landen. Nu gebruik ik die ervaring om technische MKB bedrijven betere export resultaten te laten behalen. 

 

 

Brazilië

Al tijdens mijn studie Landbouw-Werktuigkunde in Wageningen trok het buitenland. Met mijn stage in Brazilië en vervolgens een reis langs de landen in de regio begon mijn internationale ontdekkingstocht. Het internationale heeft mij nooit meer los gelaten. In mijn carrière wisselde ik export naar onze buurlanden af met ervaringen in andere continenten.  

 

Indonesië

Zo woonde ik 3 jaar in Indonesië en kreeg daarmee een inkijk in die boeiende zakencultuur. Daar leerde ik dat ieder vanuit een zijn culturele achtergrond een andere aanpak heeft maar dat daaronder ook veel overeenkomsten zijn. Door gebruik te maken van het gemeenschappelijke kun je  succesvolle relaties opbouwen.  

 

Oost-Europa

De val van de muur was ook een belangrijk moment voor mij. Er opende zich nieuwe markten in Oost-Europa. Eén gebied met een gedeelde historie en toch heel verschillende landen met onderscheidende stadia van ontwikkeling. Door distributeurs en dealers aan te stellen in de verschillende landen maakte ik die markten toegankelijk. Een prima afzet gebied voor technische producten. 

 

Techniek

Specifiek gericht op technische bedrijven want de techniek fascineert mij. Het biedt mogelijkheden voor een onderscheidend product en niches. Mijn technische achtergrond geeft mij de mogelijkheid om die producten, niches en kansen te herkennen. Maar vooral bleek die technische achtergrond onmisbaar om mijn klanten goed te begrijpen. 

Het is mijn passie al deze ervaringen over te brengen op technische MKB bedrijven, beginnende exporteurs maar zeker ook de ervaren.

Ik hoop u snel te mogen ontmoeten.  

 

Han van Schaijk

 

India

Daarna kwamen China en weer later India. India heeft altijd mijn interesse gehad, al sinds mijn studie. Aan de ene kant de chaos en bureaucratie, aan de andere kant de geweldige mensen en de vele mogelijkheden. De kennis van de Engelse taal maakt het land toegankelijk. In 2004 ben ik in India gestart met één klant om daarna via een distributeur weer terug te keren naar de directe bewerking vanuit Nederland. Uiteindelijk de stap gezet naar een eigen lokale medewerker. Dit heeft prima uitgepakt. India is een prachtige uitdaging voor een ervaren exporteur.   

 

Duitsland

Tijdens mijn MBA ben ik gaan verdiepen in de achtergronden van de Duitse markt. Een zeer concurrerende markt en voor technische bedrijven zeker geen makkelijke.  Op basis van een grondige analyse van de markt toch de kansen gezien en een strategie bepaald gebaseerd op een specifieke niche. Vervolgens gestart met een eigen Duitse verkoper  en de jaren erna de omzet succesvol  uitgebouwd. Met volharding, technisch vernuft en vooral degelijkheid kan Duitsland ook een heel goede markt zijn.  

Export advies en export ondersteuning door Han van Schaijk
Han van Schaijk

 

Er zijn veel technische MKB bedrijven met export potentie die nog niet goed benut wordt. Het is mijn passie om die bedrijven te ondersteunen met groeigericht exportadvies. Ze laten profiteren van mijn 25 jaar export ervaring. Mijn doelgerichte aanpak zorgt voor snel resultaat.

bottom of page