top of page
Exportadvies en ondersteuning voor technisch MKB

Een frisse kijk van een ervaren Export Manager brengt nieuwe ideeën. 

Ervaren exporteur maar toch het gevoel dat het beter kan?

 

Haal ik wel alles uit mijn export? Kan mijn export aanpak efficiënter? Brengt mijn lokale verkoper nog wel genoeg nieuwe klanten? En hoe ga ik dat beïnvloeden? Vragen die het waard zijn te bespreken met een ervaren Export Manager. Als export coach kijk ik kritisch naar uw huidige werkwijze en draag ik ideeën aan om uw export sneller te laten groeien.

 

Uw bedrijf ontwikkelt zich en zo ook uw export. In de ontwikkeling van export zijn een aantal fasen te herkennen. Elke fase heeft zijn eigen grenzen. Active Export helpt u die te herkennen en de grenzen overwinnen.

 

 

Betere aansturing

 

De omzet van uw lokale verkoper groeit in het begin snel, na een aantal jaar stabiliseert de omzet. Uw product krijgt niet meer de aandacht die het verdient, uw lokale partner zoekt geen nieuwe klanten en toepassingen. Een actieve aansturing brengt het enthousiasme en de groei terug. Active Export helpt u bij ontwikkelen van zo’n aansturing.

 

Meer landen

 

Na de opstart groeit het aantal export landen snel, vaak stokt de aanwas na een aantal jaren. Een gestructureerde en actieve aanpak gericht op nieuwe landen brengt weer vaart in de aanwas. Active Export helpt u bij het opzetten van zo’n aanpak.

 

Andere kanalen

 

Exporteert u middels een lokale partner, de ervaring leert dat er een plafond zit in zijn omzet. Zeker in grote landen is het jammer deze potentie te laten liggen. Overstappen naar een eigen verkoper ter plekke is vaak logisch. Active Export helpt u bij het maken van die beslissing en het oplossen van de praktische problemen.

 

Als export coach kijk ik kritisch naar de huidige export aanpak. Samen identificeren we de beperkende factoren, waarom uw export stokt. In het coachingstraject bespreken we op regelmatige basis de landen, partners en bepalen we de aansturing en ondersteuning. Ik ben een klankbord maar vooral een bron van kennis en ervaring.

 

Export advies en export ondersteuning door Han van Schaijk
Han van Schaijk

 

Er zijn veel technische MKB bedrijven met export potentie die nog niet goed benut wordt. Het is mijn passie om die bedrijven te ondersteunen met groeigericht exportadvies. Ze laten profiteren van mijn 25 jaar export ervaring. Mijn doelgerichte aanpak zorgt voor snel resultaat.

bottom of page